WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

donderdag, 13 augustus 2015 04:47

Wuivende Palmen

Baie Hotopuu, Raiatea, Frans Polynesië          

Na het gezellige stadsleven en het uitzwaaien van Nancy beginnen we aan onze verkenning van oostelijk Raiatea. Dat levert veel verrassingen op zoals de ankerplaats bij de rivier omgeven door groene bergen en een uitje met LaDotje op de rivier. Een paar dagen later pikken we een gele boei op in de baai Hotopuu. Deze boeien worden door de overheid gratis beschikbaar gesteld. Zo hoopt men te voorkomen dat de onderwaterwereld wordt beschadigd door veelvuldig ankeren. Voor gebruik controleren we, zo goed als mogelijk, de betrouwbaarheid van de boei.

Hotopuu ligt vlakbij de resten van het belangrijkste tempelcomplex van Frans Polynesië: Marae Taputapuatea. Deze tempel uit de 17de eeuw speelt een grote rol in de Polynesische religie. Iedere tempel (Marae) op andere eilanden heeft een steen van dit spiritueel centrum. Op het terrein staan indrukwekkende heilige bomen. Er groeien bovendien prachtige planten die de magische uitstraling van de Marae compleet maken.

Raiatea heeft nauwelijks stranden. Vandaar dat het eiland weinig toerisme kent. Liftend en wandelend zien we dat de groene natuur ongekend is door grote planten met glanzende bladeren, het lijkt alsof ze een oliebad hebben gehad, bloemen, vruchten, naaldbomen en wuivende palmen.

De wuivende palmen hebben we te danken aan een krachtige wind die ons een pas op de plaats laat maken. Dat is geen straf. In dit geval laten we de wind graag een rondje maken.

Frans Polynesie 2015_94 Frans Polynesie 2015_92 Frans Polynesie 2015_93

Meer in deze categorie: « Blauwe Maan Op een Onbewoond Eiland »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Wuivende Palmen