WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

woensdag, 29 juli 2015 06:45

La Vallée de la Vanille

Tahaa, Frans Polynesië

Er komt, zo meldt een weerbron, een gigantische golf uit Nieuw-Zeeland richting centraal Polynesië. We zoeken een rustige ankerplaats op Tahaa waar de golf gelukkig ongemerkt voorbij rolt.

Het eiland Tahaa is bekend door de teelt van vanille. Daarom bezoeken we een indrukwekkende plantage. De eigenaar is een Deen. Hij is getrouwd met een vrouw uit Tahiti. Zo te zien is dat een goede keuze geweest. De prachtige plantage in de ongerepte natuur is dat eveneens.

Vanille komt hier oorspronkelijk niet vandaan. Het klimaat is echter buitengewoon geschikt voor de groei van de plant. De bevruchting van de bloem moet helaas handmatig gebeuren omdat ‘het bijtje’ ontbreekt. Op een plantage is dat in de bloeiperiode een riante klus. Het is om die reden niet verwonderlijk dat vanille prijzig is. Vanwege de gratis excursie kopen we natuurlijk het een en ander…

Na het kijkje in de vanillekeuken gaan we naar het snorkelgebied bij het rif. Nancy heeft daar de tijd van haar leven en lacht uit beleefdheid ingetogen. We liggen er namelijk met vijf Nederlandse boten op een rij. Een dergelijke hoeveelheid zeilende landgenoten hebben we in geen jaren gezien. In een mum van tijd kennen we via de marifoon alle bootnamen. Zo krijgen we een koekje van eigen deeg. De Amerikanen zijn met de noorderzon vertrokken.

Frans Polynesie 2015_87 Frans Polynesie 2015_86 Frans Polynesie 2015_88

Meer in deze categorie: « Invasie Compleet Blauwe Maan »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken La Vallée de la Vanille