WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

dinsdag, 23 juni 2015 02:20

Bonheur!

Uturoa, Raiatea, Frans Polynesië

Omdat we harde wind verwachten zoeken we beschutting achter het Bora Bora Hilton Spa Resort waar we een prachtige ankerplaats vinden. Alles lijkt helemaal goed te gaan totdat de zon ondergaat.  Luna Azul wordt bestookt door opeenvolgende rukwinden. Zou het hier om een bijzondere Spa behandeling gaan? De wind neemt snel in kracht toe. Een ankerwacht is noodzakelijk. Het wordt een enge nacht waarin we vrezen dat het afscheid van de bimini met zonnepanelen dichtbij is. En dan zijn er natuurlijk de zorgen om het anker omdat we buren (eveneens met anker) hebben en een naburig rif.

In de ochtend is er bijna niets meer aan de hand. Het anker is rotsvast gebleken en de bimini straalt in volle glorie. Na een kort palaver gaan we terug naar de Yacht Club.

De volgende dag vertrekken we naar Raiatea. De mannen zeilen de sterren van de hemel. Casper, een ervaren zeiler, heeft de laatste tijd al mijn vaarwerkzaamheden overgenomen. Probleemloos stuurt hij ons door riffen terwijl ik vanuit de kajuit oogluikend toekijk.

De laatste vakantiedagen van Casper zijn in zicht. In het centrum van Uturoa kiezen we voor een kadeplaats.  We hadden geen betere keuze kunnen maken. Het is feest in het stadje dat 70 jaar bestaat. Een kleurrijk feest dat bol staat van de (muzikale) tradities en een spetterend vuurwerk.

Bonheur!

Frans Polynesie 2015_58 Frans Polynesie 2015_60 Frans Polynesie 2015_61 Frans Polynesie 2015_62 

Frans Polynesie 2015_59 Frans Polynesie 2015_63

 

U bevindt zich hier: Start Dagboeken Bonheur!