WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

woensdag, 17 juni 2015 04:04

Verjaardag

Bora Bora, Frans Polynesië

Donkere wolken geven de indruk dat onze bestemming in zee is verdronken. Het eiland waarvan we dagenlang de contouren bewonderden van de uitgedoofde vulkaan Mount Otemanu (727 meter) is uit ons zicht verdwenen. Dit kan niet waar zijn en dat is het gelukkig ook niet.

Bij aankomst breekt de zon door. In het diepe water voor de Yacht Club, waar ankeren een moeilijke opgave wordt, is nog één gratis boei vrij. Die pikken we hebberig in. We zijn op Bora Bora: het bejubelde en verguisde eiland!  Bejubeld vanwege de blauwe lagune en verguisd om het toerisme.

Wat wel en niet waar is, zoeken we zelf uit. In het stoffige en drukke plaatsje Vaitape, waar je met dollars kunt betalen, huren we fietsen. Als snel blijkt dat er van opdringerig toerisme geen sprake is. In zes uur fietsen we om het eiland. We komen geen enkele horecagelegenheid tegen om even bij te tanken van de pittige tocht. We passeren twee gesloten en vervallen resorts. Ons uitzicht is stralend blauw, wit en groen. In de verte signaleren we twee grote resorts waarvan de gasten onzichtbaar zijn omdat ze er misschien niet zijn of omdat ze ‘binnen’ blijven en daar van alle gemakken zijn voorzien.

Bora Bora is een prachtig atol. Het is misschien niet het allermooiste eiland in deze regio maar wel uniek door naam en faam. Daarom heb ik deze plek uitgekozen om mijn verjaardag (deze keer een mijlpaal) te vieren.

De mannen maken er een mooie en onvergetelijke dag van met versieringen, cadeaus, bubbels en muziek aan boord. Voor de dagafsluiting verhuizen we naar de baai voor Bloody Mary’s: een restaurant in het zand. Het restaurant bestaat sinds 1979 en werd (wordt) bezocht door vele bekende personen.

So go with the flow.

Frans Polynesie 2015_50 Frans Polynesie 2015_52 Frans Polynesie 2015_56 Frans Polynesie 2015_57   Frans Polynesie 2015_49 Frans Polynesie 2015_54 Frans Polynesie 2015_55

 

Meer in deze categorie: « Blauwpaars en Goudgeel Bonheur! »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Verjaardag