WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

donderdag, 04 juni 2015 01:31

Rondje Tahiti is Voltooid

Moorea, Frans Polynesië

Echt blij zijn we niet met de weerberichten. Er wordt weinig wind verwacht en veel regen. De windrichting is wel gunstig. We wagen de gok en daar krijgen we geen spijt van. Het retourtripje Australs-Tahiti is een eitje. We zeilen drie dagen bijzonder comfortabel.

Het doel: de oostkust van Tahiti, overtreft onze verwachtingen. Een prachtige kustlijn van groene bergen, watervallen en pittoreske dorpjes trekt aan ons voorbij. We ankeren in Tautira. Het dorp is bekend geworden door de acteur Robert Louis Stevenson. Hij woonde er in 1888 en speelde in de klassieker Dr. Jeckyll en Mr. Hyde. We vinden er niets van terug in Tautira. Wat we wel vinden is een Snack. Dat is een ‘restaurant’ waar we ons te buiten gaan aan knapperige patat en lekkernijen van de bbq.

Een dag later bereiken we de hoofdstad Papeete. Ons rondje Tahiti is voltooid. Luna Azul neemt definitief afscheid van het bloemeneiland.

Op het vliegveld verwelkomen we Casper. Hij zal ons de komende weken vergezellen tijdens een verdere sightseeing van Frans Polynesië. Daarom zijn we nu op Moorea. Het begin van onze vakantie.

Frans Polynesie 2015_34 Frans Polynesie 2015_35 Frans Polynesie 2015_36 Frans Polynesie 2015_37 Frans Polynesie 2015_38 Frans Polynesie 2015_39

 

U bevindt zich hier: Start Dagboeken Rondje Tahiti is Voltooid