WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

dinsdag, 12 mei 2015 01:14

Herfst

Raivavae, Australs, Frans Polynesië

Op het zuidelijk halfrond is het herfst. Je merkt daar niets van als je in de gebieden bent met een tropisch klimaat zoals Tahiti en omgeving. De Austral archipel heeft echter een subtropisch klimaat.  

De herfst met veel regen, wind, een dalende temperatuur en overtrekkende depressies, overvalt ons. We blijven aan boord. Vullen de watertanks met regenwater en vangen in grote flessen de rest van het water op zodat we de kisten eens extra onder handen te kunnen nemen. Daar zijn we in een dag mee klaar. De herfstbuien niet.

Om te voorkomen dat Luna Azul zinkt door de waterballast stoppen we met de wateropvang. We beginnen aan nieuwe klussen. De buren spreken we alleen via de radio. Omdat we te veel bananen hebben, verwerk ik ze tot chutney. We kijken een film en lezen boek na boek. Zo verstrijken de dagen. De uitnodiging van de burgemeester om een bezoek te brengen aan zijn eilandje, wordt afgeblazen. Zo ook de beklimming van de berg Hiro (437 meter).

Vandaag kleuren de lucht en de lagune van Raivavae weer blauw. Vrolijk ben ik aan de was begonnen. Het drogen kan weer. Vertrekken nog niet. Als de wind meewerkt, lukt het misschien morgen.

Frans Polynesie_27 Frans Polynesie_26 Frans Polynesie_25

 

U bevindt zich hier: Start Dagboeken Herfst