WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

maandag, 04 mei 2015 18:40

De Kennismaking

Raivavae, Australs, Frans Polynesië

Als we naar de Gendarmerie lopen om onze aanwezigheid te melden ontmoet ik de leukste kruidenier sinds jaren. De charmante Floris heeft niet veel in de verkoop maar is wel vrijgevig. We krijgen een voorraad bananen waar je U tegen zegt. Antoine van de Gendarmerie laat eveneens zijn gastvrijheid blijken. Hij maakt zelf kopieën van de benodigde documenten zodat onze voorraad niet wordt aangesproken. Daarna komt de vraag of hij verder nog iets voor ons kan betekenen. Een dergelijk gedrag van een ambtenaar in functie hebben we niet eerder meergemaakt.

We voelen ons meteen thuis in het groene en bloemrijke dorp Rairua. Luna Azul ligt voor anker in de blauwe baai voor het dorpje. Deze baai, omgeven door een rif en eilandjes, schijnt veel op die van Bora Bora te lijken toen het eiland nog niet in de greep was van het toerisme.

We huren een fiets voor een verkenning van Raivavae en brengen vanwege Internet regelmatig een bezoek aan het gezellige en druk bezochte postkantoor. HotSpot Luna Azul krijgen we niet meer aan de praat omdat we in een andere regio zijn.

De kinderen van het dorp vieren feest op ‘De dag van de Kinderen’. Er zijn allerlei wedstrijden georganiseerd zoals touwtrekken, pijl schieten, zaklopen, tollen met kokosnootjes en bloemenhoedjes maken. Deze kleurrijke gebeurtenis wordt omlijst met gezonde maaltijden. Het ontbijt bestaat uitsluitend uit fruit.

We zijn blij verrast door de aankomst van de Oostenrijkse boot Pitufa. Birgit en Christiaan hebben we eerder ontmoet in Raiatea. Het weerzien is hartelijk. De hoogste tijd om samen bij te praten. De kennismaking met Raivavae is goed bevallen. We blijven nog even…

Lees meer over Frans Polynesië in mijn artikel OOGVERBLINDEND in de nieuwe uitgave van Zilt (109). Het lezen op www.ziltmagazine.nl is gratis.

 Frans Polynesie 2015_16  Frans Polynesie 2015_17 Frans Polynesie 2015_21 Frans Polynesie 2015_22 Frans Polynesie 2015_23  Frans Polynesie 2015_24

Frans Polynesie 2015_18  Frans Polynesie 2015_19 Frans Polynesie 2015_20 

Meer in deze categorie: « Welcome in The USA? Viva Mexico »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken De Kennismaking