WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

woensdag, 15 april 2015 07:02

Laatste der Mohikanen

Westkust Tahiti,Frans Polynesië

Ons zeiltripje (Raiatea -Tahiti) van ruim een etmaal is vlekkeloos verlopen. Zelfs de wind werkte mee. Urenlang waait er een frisse wind door Luna Azul. De koelkast doet het weer goed en de boiler die sinds Mexico niet meer werkt, is definitief afgeschreven. Met een koude douche hebben we in dit klimaat geen enkel probleem. Overigens functioneert ook de watermaker perfect.

Als we stevig verankerd liggen in de baai voor de jachtclub Taina ga ik meteen naar de Carrefour. Deze keer niet voor het kopen van delicatessen om zelf te eten, maar voor de aanschaf van snoepdoosjes voor de mieren. Deze doosjes staan nu op diverse plekken en doen hun werk goed. Af en toe signaleer ik een verdwaald exemplaar dat het vanzelfsprekend niet kan navertellen. Het zijn de laatste der Mohikanen.

De rust aan boord is terug. De discussie over wat wel en niet toelaatbaar is in tropische sferen, is afgesloten. Het spreekt voor zich dat ik als manager Interne Zaken als winnaar uit de strijd ben gekomen. Bert is bezig met het ontroesten in de motorkamer. Daarna volgt een schilderbeurt zodat een van zijn paradepaardjes weer in volle glorie is hersteld.

Bij zonsondergang kijken we naar de contouren van het eiland Moorea en naar de nationale sport: roeien. Daarnaast hopen we dat de zuidelijke wind snel plaats maakt voor een noordelijke variant zodat we naar de Australs kunnen vertrekken. Mede door de moeilijke bereikbaarheid (windrichting) is dit een vrij onbekende eilandengroep van Frans Polynesië.

Frans Polynesie 2015_7   Frans Polynesie 2015_9    

Meer in deze categorie: « Schoon Genoeg Klaar voor Vertrek »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Laatste der Mohikanen