WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

woensdag, 25 maart 2015 04:04

Warm Welkom

Uturoa, Raiatea, Frans Polynesië

De vliegreis van Amsterdam naar Luna Azul in de Stille Oceaan duurt vierentwintig uur, exclusief het overstappen, de marathon lopen op vliegvelden en het wachten. Op het beeldscherm in het vliegtuig volgen we de route nauwlettend en kijken we in gedachten naar onze eigen film. Deze afstand, met aardig wat zijsprongen, hebben we ook op eigen kiel afgelegd. Het was soms afzien maar de beloning was gelukkig altijd groot.  

Op het bloemeneiland Tahiti stappen we voor de laatste keer over. Met een klein vliegtuig vertrekken we naar het eiland Raiatea. Het is een prachtige vlucht met uitzicht over diverse groene eilanden in helderblauw water.  

Het vliegveld van Raiatea geurt naar de witte bloem van Frans Polynesië. Onderweg naar Luna Azul  kijken we naar een stralend groene omgeving. Dat groen is niet verwonderlijk omdat het tijdens onze afwezigheid langdurig heeft geregend. Dankzij Cathy, ze heeft de binnenboel van Luna Azul regelmatig schoongemaakt, zijn er tot nu toe geen zichtbare vochtproblemen.

Volgens goed lokaal gebruik worden we in eigen huis welkom geheten met witte bloemen, bananen en grapefruits. Het is een warm welkom. Daarnaast vallen we ook letterlijk onder een warme deken...

Nog even hard werken om Luna Azul vaarklaar te maken en een nieuw avontuur kan beginnen.

 

Meer in deze categorie: « Pauze Schoon Genoeg »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Warm Welkom