WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

vrijdag, 29 augustus 2014 21:53

Tot Ziens in Ergens

Uturoa, Raiatea, Frans Polynesië

Vanaf de kade signaleren we een boot met een wapperende Zwitserse vlag. Zouden ze het echt zijn? Al snel zien we dat het inderdaad Sylvia en Marc zijn waarmee we enige tijd doorbrachten in Tuamotu. We reiken een helpende hand bij het afmeren. De volgende dag nemen we tijdens het ontbijt bij hen aan boord afscheid. De kans is klein dat we elkaar de komende tijd weer zullen zien. Ze gaan naar Japan. Dat lijkt ons ook wel wat. Dus ergens moet een weerzien tot de mogelijkheid behoren.

Het is iedere dag een komen en gaan van bekenden en vrienden. Ze vertrekken naar alle windrichtingen. Nieuw-Zeeland en Australië zijn het meest in trek. Toch zijn er ook zeilers die de voorkeur geven aan de verlatenheid van Tuamotu. De ligging van Polynesië maakt de keuze groot. We wensen de vertrekkers een goede reis met altijd weer die ene afscheidszin: ‘See you somewhere’.

Het is door al dat gaan rustig geworden in het vaarwater en in de baaien. We halen het anker op om het vijf mijl verder te laten vallen bij Haamene op het eiland Tahaa. Daar hebben we het rijk alleen. Kunnen we goed nadenken over onze toekomstige bestemming.

We liggen nu bij Uturoa eindelijk aan een felbegeerde mooring van een charterbedrijf. Eindelijk omdat het ankeren hier in erg diep water niet gemakkelijk is. Het was ons al lang bekend dat je zo’n boei voor een sixpack bier kunt gebruiken. Maar ja, altijd volle bak. Achterblijven heeft dus ook voordelen. En straks zien we de vertrekkers wel weer. In het Land van Ergens.

Frans Polynesie_71 Frans Polynesie_72 

  

Meer in deze categorie: « Het Vakantiegevoel Pauze »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Tot Ziens in Ergens