WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

maandag, 18 augustus 2014 07:01

Het Vakantiegevoel

Uturoa, Raiatea, Frans Polynesië

Frans Polynesië is even groot als Europa maar met een bevolking van slechts 250.000 waarvan 80% op Tahiti woont. Als je de kaart van Europa op de eilandenarchipel legt, dan zijn we hier aangekomen in Denemarken en zijn we nu in Spanje.  

Van Moorea zeilen we naar het eilandje Maiao dat omcirkeld is door een rif zonder ingang voor grotere schepen. Als het weer goed is kun je buiten het rif ankeren en met de bijboot naar het eiland varen. We hebben pech. De golven zijn veel te hoog om veilig te ankeren. Ze maken zelfs een rondje Maiao onmogelijk.

We zeilen een nacht door naar de volgende bestemming: Huahine. Voor het dorp Fare ankeren we vijf keer zonder succes. Het anker houdt niet en glijdt weg van zand naar steen. Dat hebben we nog niet eerder meegemaakt. Uiteindelijk bemachtigen we toch een mooie ankerplaats met uitzicht op een wit strand.

Ik kan me de dag niet herinneren dat ik met een handdoek richting strand vertrok. Meestal maken we strandwandelingen maar vandaag ga ik plat op het witte zand en neem regelmatig een koele duik. Er is genoeg te beleven op het strand: spelende kinderen, picknick taferelen en surfers die zich uitleven in de hoge golven die beuken op het rif. Achter me bevindt zich een terras met zwembad dat ik voor straks bewaar als de volle maan haar opkomst maakt. Het ultieme vakantiegevoel overvalt me. Huahine zal ik niet snel vergeten.

Frans Polynesie 2014_68 Frans Polynesie 2014_65 Frans Polynesie 2014_69

Zoals de meeste zeezwervers trekken we weer verder omdat er zo veel te zien is. Daarom zijn we momenteel op het eiland  Raiatea met uitzicht op Bora Bora. Dat mag je niet missen. Ook al is het maar voor even (?).

Frans Polynesie 2014_66 Frans Polynesie 2014_67 Frans Polynesie 2014_70

Meer in deze categorie: « Mooi Moorea Tot Ziens in Ergens »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Het Vakantiegevoel