WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

dinsdag, 05 augustus 2014 04:28

Mooi Moorea

Cook Bay, Moorea, Frans Polynesië

Het eilandje Moorea heeft de vorm van een hart. Misschien dat het daarom een populaire bestemming is voor een huwelijksreis. Of zouden het toch de romantische hutjes zijn die in het blauwe water staan en die je kunt huren? Een paar van die exemplaren staan ook in Cook Bay. Ze horen bij het hotel Bali Hai. Het is rustig in dit resort. Omdat de uitbaters waarschijnlijk vrezen dat ze te weinig publiek hebben voor de traditionele dansshow op vrijdag zijn ook de cruisers van harte welkom. Gratis wel te verstaan.

We kijken naar een weergaloze en professionele show. Als de dansers na afloop het publiek uitnodigen voor een buik- en kontdansje loop ik even weg. Daarna kun je op de foto met de beeldschone danseressen. Bert baalt omdat ik de camera bij me heb.

‘Never park the car under a Coconut Tree’, zegt de medewerkster van het autoverhuurbedrijf. Ze voegt er aan toe: ‘never, never’. Ze heeft het tegen dovemansoren gezegd. Tot drie maal toe parkeren we onze bolide onder zo’n boom. We zien het pas als we weer willen vertrekken.

Moorea heeft maar een doorgaande weg en die loopt rond het eiland. De weg leidt naar al het moois dat het eiland te bieden heeft. We passeren dorpjes, uitzichtpunten, baaien, stranden en onder andere een ananasplantage. Natuurlijk nemen we ook een kijkje in de galerie van de Nederlandse kunstenaar Aad van der Heyde. Hij woont al sinds zijn zeventiende jaar op Moorea. Het was liefde op het eerste gezicht.

In het dorp Maharepa, bij Cook Bay waar we voor anker liggen, kun je in diverse winkels zwarte parels kopen. Ze zijn het handelsmerk van Frans Polynesië en worden gekweekt in Tuamotu. Tijdens ons verblijf daar hebben we veel parelkwekerijen gezien. De parels zijn trouwens niet altijd zwart.

Na de Moorea verkenning per auto zijn we nu toe aan de ‘benenwagen’ omdat we ook het groene binnenland willen proeven van Mooi Moorea.  Daar hebben we nog een paar dagen de tijd voor vanwege het wachten op de wind.

Frans Polynesie 2014_64 Frans Polynesie 2014_63  Frans Polynesie 2014_59

Frans Polynesie 2014_61 Frans Polynesie 2014_62 Frans Polynesie 2014_60

Meer in deze categorie: « Au Revoir Tahiti Het Vakantiegevoel »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Mooi Moorea