WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

maandag, 28 juli 2014 23:28

Au Revoir Tahiti

La Baie D’Opunohu, Moorea, Frans Polynesië

We moeten het rondje Tahiti afbreken als we voor anker liggen bij de jachtclub Tahiti. De wind raast met 35 knopen rond Luna Azul. We durven haar niet alleen te laten voor een bezoek aan het binnenland. Verder zeilen is zinloos omdat de wind voorlopig tegen is. We wikken en wegen. Het is jammer om nu al afscheid te nemen van Tahiti. Niets belet ons echter om weer terug te gaan als de omstandigheden beter zijn. We kiezen daarom voor het uitdagende silhouet aan de overkant: Moorea.

Voor de laatste keer winkelen we in de Carrefour. Tahiti heeft drie van deze supermarkten. We bezochten ze alle drie. De eerste keer konden we niets kopen omdat we duizelig werden van de overvloed aan producten. Bij het tweede bezoek kochten we rolmopsen en nu ligt er toch echt gerookte zalm in onze kar. Een biertje zit er niet in. Op zondag mag er geen alcohol worden verkocht.

Frans Polynesie 2014_58  Frans Polynesie 2014_54  Frans Polynesie 2014_57

We zeilen ongelooflijk mooi naar de overkant en genieten na van het etentje met de Hollandse Vloot. Samen met de bemanningen van de Tara en de Argonaut uit Nederland aten we aan boord van Luna Azul, nasi en saté. Het was een onvergetelijke avond. Beide boten zijn nu uit ons blikveld verdwenen. Ze zeilen verder naar Australië en Nieuw Zeeland.

Bij aankomst op Moorea kiezen we voor een rustige ankerplaats in de baai Opunohu met een fascinerend uitzicht op groene bergen en de kenmerkende rots van het eiland. In de volksmond ook wel ‘De Kies’ genoemd. We liggen er moederziel alleen terwijl om de hoek de ‘zeilers-meute’ ligt. Iedere ochtend gaat Bert met LaDotje naar de buurtwinkel voor vers stokbrood. De winkel is dagelijks geopend, dus ook op zondag. Dat is hier uitzonderlijk omdat alles vanaf zaterdagmiddag tot maandagochtend gesloten is.

Aan ons paradijselijk verblijf is een einde gekomen. We liggen nu tussen de meute in ‘De Internetbaai’. We kopen een internettegoed van tien uur. Het bereik is door de hoeveelheid gebruikers zo goed als minimaal. Als straks iedereen slaapt, kan ik heel misschien een update plaatsen.

  Frans Polynesie 2014_56 Frans Polynesie 2014_55  Frans Polynesie 2014_53

 

Meer in deze categorie: « Stadsleven Mooi Moorea »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Au Revoir Tahiti