WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

dinsdag, 24 juni 2014 06:09

Naar De Haaien

Fakarava, Tuamotu, Frans Polynesië

Samen met Marc en Sylvia uit Zwitserland liggen we verwaaid voor anker bij de oude en verlaten stad van Makemo. Het is aangenaam gezelschap. Marc struint de wildernis af en komt terug met palmharten en kokosnoten. We eten dus salade en drinken kokosmelk. Vissen laten we (ondanks de snel slinkende voedselvoorraad) achterwege omdat de meeste vis in een atol niet veilig eetbaar is. Je kunt de vis eten maar dan is de kans groot dat je ziek wordt. Alleen de lokale bevolking weet wat wel kan. Maar ja, er is hier naast ons verder niemand.

Frans Polynesie 2014_32 Frans Polynesie 2014_33 Frans Polynesie 2014_34

Niemand is trouwens niet helemaal waar. Af en toe signaleer ik een haai die naast Luna Azul op zoek is naar een hartig hapje. Ik ga daarom niet mee op snorkelavontuur in het hemelse blauw. Bert wel. Hij snorkelt tussen kleurrijke vissen, koraal en tientallen haaien. Na afloop geeft hij ruiterlijk toe dat het soms best eng is.

Toch krijgt hij er geen genoeg van. In het atol Fakarava, het duikparadijs van Tuamotu, waagt hij weer een sprong. Deze keer is het een diepe afdaling onder begeleiding van instructeurs van een duikschool. Hij heeft er maar één gezien. Dat moet puur geluk zijn omdat de haaien rondom Luna Azul ontelbaar zijn. Wat mij betreft moesten we maar eens verder gaan.

In het stadje van Fakarava zijn de wind en de regen, die ons de afgelopen weken het zeilen zo lastig maakten, tot rust gekomen. We bezoeken de plaatselijke ‘supermarkt’ en kopen verse groenten om scheurbuik te voorkomen. Zondag de voetbalwedstrijd volgen tussen Mexico en NL is niet mogelijk. Dat is jammer. We zouden graag willen weten wie er dan naar de haaien gaat.

Frans Polynesie 2014_35 Frans Polynesie 2014_37 Frans Polynesie 2014_36

Meer in deze categorie: « Ons Eerste Atol Tahiti Iti »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Naar De Haaien