WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

donderdag, 15 mei 2014 20:15

De Burgemeester Trakteert

Atuona, Hiva Oa, Marqueses, Frans Polynesië

Voor onze nieuwe bestemming moeten we een etmaal zeilen. Dat hebben we er graag voor over. Het stadje Atuona is namelijk beroemd vanwege de bekende personen die er woonden. Dat zijn dan voornamelijk de schilder Gauguin en de zanger Jacques Brel. De laatste kwam trouwens met zijn eigen zeilboot hier aan.

We bezoek het museum met reproducties en het (nagebouwde) huis van Gauguin. De schilder was niet erg populair op het eiland vanwege zijn gedrag tegenover de vrouwen. Dan druk ik mij nog zachtjes uit. Hij kon het helemaal schudden toen hij een affaire begon met een meisje van veertien. Gauguin is overleden aan syfilis. Brel aan longkanker. De beroemdheden zijn begraven op het hoog gelegen kerkhof met uitzicht over Atuona.

Frans Polynesie 2014_20 Frans Polynesie 2014_23 Frans Polynesie 2014_21

De graven bezoeken we niet omdat de burgemeester op een etentje trakteert. De bevolking van ongeveer 1000 inwoners en de aanwezige toeristen zijn uitgenodigd voor een riant buffet dat is opgesteld in de sporthal. De vrouwen dragen vers gemaakte bloemenhoedjes. Het zijn ware kunstwerken.

De burgemeester, die zijn verkiezingsoverwinning viert, heeft een bloemenbol om zijn nek als hij het buffet opent met lokale lekkernijen. Uit beleefdheid scheppen we maar één keer op. Dat blijkt valse bescheidenheid te zijn. Er is genoeg en hier mag je gerust lekker dik zijn. Je gewicht straalt geluk uit. Het is een teken dat het je aan niets ontbreekt. Een interessante invalshoek…  

 Frans Polynesie 2014_22 Frans Polynesie 2014_24 Frans Polynesie 2014_25

 

Meer in deze categorie: « Alle Tinten Groen Terug in de Tijd »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken De Burgemeester Trakteert