WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

dinsdag, 06 mei 2014 06:47

Alle Tinten Groen

Hakahetau, Ua Pou, Marqueses, Frans Polynesië

Op Nuka Hiva maken we kennis met alle tinten groen die er maar denkbaar zijn. Die tinten krijgen nog meer kracht door de bloemen in alle kleuren van de regenboog. Bloemen die door de vrouwen achter hun oor worden gestoken. Dat levert een mooi plaatje op. Sommige vrouwen dragen zelfgemaakte bloemenkransen.

Frans Polynesie 2014_8 Frans Polynesie 2014_7 Frans Polynesie 2014_9

De huizen zijn omgeven door grote en goed onderhouden tuinen. Overal groeien vruchten. De grapefruits zijn zo groot als een voetbal en wegen aardig wat kilo’s. Als we er vijf cadeau krijgen moeten we even slikken omdat we nog een aardige boswandeling voor de boeg hebben naar de ankerplaats. Dat loopt niet echt gemakkelijk met vijf van die ‘ballen’. Terug aan boord zijn we maar wat blij met ons cadeau. Ze smaken verrukkelijk.

Frans Polynesie 2014_15 Frans Polynesie 2014_13 Frans Polynesie 2014_14

Op Ua Pau, waar we nu zijn, laat een gids ons het eiland zien. We bezoeken onder andere een tempel. De gids gaat terug in de geschiedenis en vertelt over het leven van de Polynesiërs voordat de ‘witte mensen’ kwamen. Zijn verhaal is gevuld met legendes en boeiende details. Ik zou er zo een boek over kunnen schrijven. Maar dat is er al.

In de baai Hakahetau kijken we uit op een imposante partij torens van rotsen. Als je goed kijkt lijkt het bouwwerk op een kathedraal. Dat gaf Jacques Brel voldoende inspiratie voor het schrijven van zijn lied ‘La Cathédrale’.

Frans Polynesie 2014_16 Frans Polynesie 2014_18 Frans Polynesie 2014_19

 

U bevindt zich hier: Start Dagboeken Alle Tinten Groen