WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

vrijdag, 25 april 2014 20:36

Bonjour Gendarmerie

Taiohae, Nuku Hiva, Marqueses, Frans Polynesië

We blijven een paar dagen in de rustige baai Anaho. We kunnen hier samen met Luna Azul even op adem komen en wennen aan het landschap en het warme, vochtige klimaat. Anaho is omgeven door groene bergen. Je kunt er heerlijk wandelen en klimmen. Zelfs met zeebenen.

Na deze adempauze is het tijd om te verhuizen naar het iets verderop gelegen Taiohae waar we moeten inklaren. Het plaatsje ligt aan een ruime baai. Dat moet ook wel want er liggen zeker dertig jachten voor anker. De zeilers verzamelen zich in een restaurantje op de kade. Daar kun je onder andere gratis internetten.

Al vroeg in de ochtend maakt Bert zijn droom waar. Hij haalt verse en warme stokbroden. Let op het middelste exemplaar!

Frans Polynesie 2014_1 Frans Polynesie 2014_3 Frans Polynesie 2014_2

'Bonjour Gendarmerie’, begin ik in enthousiast Frans het gesprek met de autoriteiten. Veel verder kom ik niet. Ik sta met de mond vol tanden en kan alleen maar Spaans spreken. Wat lijken die talen toch veel op elkaar. Overgaan op Engels lijkt de beste oplossing. Het voorlopige (we moeten ons ook nog melden op Tahiti) inklaringsproces verloopt redelijk vlot. We mogen voor altijd in Frans Polynesië blijven. Met dank aan de EU. Luna Azul krijgt een verblijfsvergunning voor 18 maanden.

Frans Polynesie 2014_4 Frans Polynesie 2014_5 Frans Polynesie 2014_6

De eerste indruk van de Marqueses is hartverwarmend en indrukwekkend. Zeker als je bedenkt dat deze eilandengroep midden in de Stille Oceaan ligt. Nuka Hiva is rijk aan bloemen, cultuur en kleurrijke mensen.

We maken ons op voor een ontdekkingstocht waar we alle tijd voor nemen.

Positieknop

We zijn ook de komende tijd te volgen via de dagboeken (als we internet hebben) en de positieknop op de homepage. Bij iedere positie hoort een tekst die onder de afbeelding staat. Even scrollen dus.

 

U bevindt zich hier: Start Dagboeken Bonjour Gendarmerie