WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

zondag, 20 april 2014 07:06

Van La Paz naar Socorro

25-03-2014

Socorro, Mexico

De wind blaast Luna Azul de Zee van Cortes uit. Dat is uitzonderlijk omdat de wind meestal tegen is. We nemen afscheid van de stad waar we ruim een jaar woonden. La Paz met de vrijwel altijd stralend blauwe lucht, het mooie zeilgebied, kleurrijke vrienden en de heerlijke Mexicaanse atmosfeer.

Het tempo zit er goed in. We merken wel dat Luna Azul last heeft van de ballast in de tanks en kisten. Ze zeilt minder snel. De wind komt van achteren. We zeilen met een kleine genua. In de loop van het eerste etmaal blijft de wind toenemen. Dat is verder prima. Behalve dan dat de golven steeds hoger worden. En dat is vechten tegen de bierkaai. Als we de 40 knopen wind bereiken besluiten we om gebruik te maken van de voorlopig laatste schuilplaats: Los Frailes. Daar liggen we beschermd. We laten de wind uitrazen en de golven kalmeren.

Bij vertrek is de wind behoorlijk afgenomen maar de hoogte van de golven niet. Als de wind het helemaal laat afweten dobberen we een etmaal. De motor aanzetten is geen optie. We moeten zuinig zijn met diesel. Er ligt nog een lange weg voor ons.

Vijf dagen na vertrek uit La Paz is het eerste eiland van de Revillagigedo archipel zichtbaar: San Benedicto. We ankeren voor de indrukwekkende perfecte vulkaan. De vier Mexicaanse eilanden van de archipel zijn onbewoond. Met uitzondering van een marinebasis op Socorro. We krijgen de heren persoonlijk op bezoek als we bij het eiland zijn. Ze maken foto’s van ons, het dek en het interieur. Die schijnen voor het archief te zijn. We vinden het een behoorlijke inbreuk op onze privacy maar aan de andere kant gunnen we ze ook wel een dossier erbij. Je moet toch iets doen op een onbewoond eiland.

Ze bestuderen de vergunning die we speciaal moesten aanvragen om de eilanden te mogen bezoeken. En dan komen ze met de teleurstellende mededeling dat we niet aan land mogen. Bezoekers zouden namelijk het natuurpark kunnen vervuilen. Wel mogen we snorkelen. Dat doen we dan maar. Bijzonder mooi!

De twee overige eilanden Partida en Clarion laten we links liggen. Met een rondje Socorro zeggen we Mexico vaarwel.

Dagboeken (Niet in Beeld)_1 Dagboeken (Niet in Beeld)_2 Dagboeken (Niet in Beeld)_3

 

 

U bevindt zich hier: Start Dagboeken Van La Paz naar Socorro