WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

zaterdag, 15 maart 2014 05:29

Hekkensluiter

La Paz, Baja California, Mexico

Gisteren heb ik de grabbag onder handen genomen. De hekkensluiter op mijn actielijst. In deze waterdichte zak zitten de benodigdheden om (eventueel) te kunnen overleven als we het reddingsvlot moeten activeren. Ik heb het lang uitgesteld omdat ik het een buitengewoon vervelende klus vind. En een ondankbare klus. Er zit toch nooit genoeg in als de nood hoog is. Daarnaast heb ik ook een trauma opgelopen tijdens een oefening op de Noordzee. Daaruit bleek dat het wel heel erg moeilijk is om in een reddingsvlot droog en veilig terecht te komen. Zeker met een grabbag op sleeptouw en de mobiele GPS, handwatermaker en de satelliettelefoon die ik voor de sprong in het diepe moet meenemen terwijl Bert het vlot te water laat.

Dagboeken (Niet in Beeld)_2 Dagboeken (Niet in Beeld)_3

Wat vervelend toch. Ik heb nog een hekkensluiter op mijn lijst staan. Voor de laatste keer bezoek ik de grootste supermarkt van La Paz. Daarna kan ik geen eten meer zien.

En helaas krijgen we op het laatste moment een hekkensluiter van een andere orde. De nieuwe boiler lekt. Niet een druppeltje water maar emmers vol. Bert heeft gouden handen, dat heeft hij bewezen, maar het lek dichten lukt niet. We verlaten de ankerplaats en vertrekken naar marina de La Paz zodat een loodgieter zich over het probleem kan buigen. Aanvankelijk lijkt het probleem te zijn opgelost. Maar nu niet meer. We zullen het met een koude douche moeten doen.

De wind is gunstig gestemd. Op zak hebben we de mooiste Zarpe die we ooit in ons bezit hebben gehad. Dit formulier is straks nodig om in Gambier te laten zien waar we vandaan komen. Daar nemen de Fransen vast en zeker hun petje voor af.

La  Paz, Baja Californis, Mexico 2013_142 Dagboeken (Niet in Beeld)_4

U bevindt zich hier: Start Dagboeken Hekkensluiter