WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

maandag, 10 maart 2014 04:27

Zuidelijke Stille Oceaan

La Paz, Baja California, Mexico

Als de wind meewerkt, verlaten we eind deze week La Paz. Het plan is om dan koers te zetten naar de Mexicaanse Revillagigedo Archipel ten zuiden van La Paz. Voor dit natuurpark, ook wel de Mexicaanse Galapogos genoemd, hebben we een vergunning moeten aanvragen die maar liefst uit zeven A4’tjes bestaat. We zijn benieuwd naar deze vulkanische eilanden die, op een marinebasis na, onbewoond zijn. Te gaan: ongeveer 450 mijl. 

Daarna hopen we het legendarische Clipperton te bereiken dat ooit in Mexicaans bezit was. Nu is het in handen van de Fransen. Daar zijn niet alle Mexicanen blij mee. Als eerbetoon aan Mexico hopen we op dit moeilijk bereikbaar en onbewoond eiland de Mexicaanse vlag achter te laten. Over Clipperton schreef Nina Subin het prachtige boek: Isle of Passion. Te gaan: vanaf Revillagigedo 600 mijl. 

Dan begint de tocht naar de Gambiers in Frans Polynesië. Te gaan: 2600 mijl.

Per etmaal leggen we gemiddeld 124 mijl af (dat is 228 km). Dus het duurt wel even voor we ons einddoel bereiken. Het wordt in ieder geval de langste oversteek die we tot nu toe maakten. De route is aangegeven door de zwarte lijn op onderstaande kaart. De rode lijn is de al afgelegde route sinds ons vertrek uit NL.

Meer nieuws volgt in de loop van deze week.

Dagboeken (Niet in Beeld)_2 Dagboeken (Niet in Beeld)_1 Dagboeken (Niet in Beeld)_3

Meer in deze categorie: « Bijna Hekkensluiter »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Zuidelijke Stille Oceaan