WeAreSailing

Font Size

Profile

Customize

Dagboeken

zaterdag, 22 februari 2014 03:24

Afluisterpraktijken

La Paz, Baja California, Mexico

We liggen voor anker in het kloppend cruisershart van La Paz. Het is de bedoeling dat we lekker inslingeren. Tot nu toe is het buitengewoon rustig op het water. Maar dat kan morgen opeens anders zijn.  

Luna Azul ligt hier niet alleen voor anker. We bevinden ons in het gezelschap van zeker honderd collega’s. Daarom staat de hele dag de marifoon aan. Via kanaal 22 blijven we op de hoogte van het laatste nieuws. Zo bereikt ons het verschrikkelijke bericht over het ongeluk van John. Hij was in zijn bijboot onderweg naar de wal toen hij zag dat iemand anders uit een bijboot was gevallen. John probeerde de man te helpen. Helaas bleef de lege bijboot maar rondjes maken omdat de buitenboordmotor nog draaide. John werd door de ‘dolle dwaas’ diverse keren geramd. In het Amerikaanse San Diego is hij inmiddels drie keer geopereerd. Ze hopen zijn been te kunnen redden.

Het is niet de bedoeling dat je op kanaal 22 uitgebreid het woord neemt. Als je een boot oproept ga je naar een ander kanaal: ‘One up, two down, 03 of een andere variant. Roept u maar! Dat ontgaat ons natuurlijk niet. Zo kom ik er achter dat de dames van X en Y (ik noem maar geen bootnamen) iedere dag in een café ‘Mexican Train’ spelen en vervolgens een PotLuck organiseren omdat ze geen tijd hebben om te koken.

Dagboeken (Niet in Beeld)_1 Dagboeken (Niet in Beeld)_2

Bert wil wel weten voor welk bedrag een ankerketting de deur uitgaat, wie de koelkast repareert en waar andere specialisten te vinden zijn. Als je een gesprek volgt moet je dat eigenlijk melden. Ik geloof niet dat iemand dat doet. Ik hoor namelijk nooit het woord: ‘following’. Dat moesten we zo maar houden. Afluisterpraktijken zijn even oud als de weg naar Methusalem. Dat zal nooit mijn reisdoel zijn en ik ben ook niet roomser dan de paus.

 

Meer in deze categorie: « Van Solo naar Duo Bijna »
U bevindt zich hier: Start Dagboeken Afluisterpraktijken